T- Edusphere (Original).png

University College Birmingham

University College Birmingham se nalazi u samome centru Birminghama

 

University College Birmingham je manja i specijaliziranija institucija koja se sastoji od 4 zgrade: Summer Row, McIntyre House, Richmond House i Moss House Svaka od ovih zgrada je pretežito oprijedjeljena za smjerove iz određene industrije naprimjer možete većinu predavanja za studente ekonomskih smjerova pronaći u McIntyre House-u dok studente koji pohađaju sportske smjerove će te pretežito pronaći u novootvorenoj zgradi zvanoj Moss House.

Fakultet se sastoji od gotovo 5000 studenata od kojih je 1,600 iz internacionalnih zemalja University College Birmingham nudi smjerove u različitim industrijama poput ekonomije, sporta, prehrane, avijacije, ugostiteljstva, turizma, kozmetike te predškolskog i školskog odgoja Većina diploma na fakultetu je izdana od strane fakulteta zvanog University of Birmingham.

 

University of Birmingham je rangiran kao 14 najprestižniji fakultet u Velikoj Britaniji te 81 najprestižniji fakultet na svijetu. Ova informacija je dodatni pokazatelj kako je studiranje na University College Birminghamu vrhunska prilika za napraviti veliki korak prema životu iz snova.

Također, fakultet ima različite programe poput Erasmus sheme i Work Placementa Work Placement je opcija koja se pruža uobičajeno nakon druge godine studiranja. Studentima se pruža opcija da umjesto odlaska na treću godinu fakulteta smiju odaberati rad u industriji koja je povezana sa pohađanim smjerom u trajanju od 1 godine.

Studenti primaju određenu plaću za njihov rad i tretirani su kao zaposlenici. Nakon Work Placementa, studenti nastavljaju sa trećom godinom studija te po završetku studiranja primaju diplomu na kojoj je naglašeno i priznato da je student proveo 1 godinu na Work Placementu. Prilikom prijava za posao, ova informacija je izrazito vrijedna i daje poslodavcima do znanja kako student ima iskustva u radu u određenoj industriji.

UCB Image.jpg
hired.jpg
Moss House.jpg
Image 3.jfif