Financije

T- Edusphere (Original).png

Proces prijave za studentsko financiranje u Velikoj Britaniji.

Važno je napomenuti da studenti mogu biti financirani za studij od strane Velike Britanije samo ako imaju pre settled ili settled status!

Cijena jedne godine studiranja u Velikoj Britaniji iznosi £9250.

Na prvi pogled ova cijena izgleda nezamislivo velika i neostvariva, međutim ova informacija ne može biti dalja od istine Naime, Student Finance England je organizacija kreirana od strane vlade Velike Britanije kako bi asistirala i omogućila studiranje u njihovoj državi svakoj osobi koja to priželjkuje.

Student Finance England organizacija plaća studentske troškove direktno fakultetu po izboru u maksimalnom iznosu od £9250 za preddiplomske studije te £8,000 za poslijediplomske studije.

Sve što student treba učiniti je prijaviti se za zajam od organizacije Student Finance England i mogućnost studiranja u Velikoj Britaniji postaje potpuna realnost.

Međutim, Student Finance England ima slijedeća pravila:

 

1. Svatko tko ima želju studirati u Velikoj Britaniji (bez obzira na njihovu imućnost ili imućnost njihove obitelji) je u mogućnosti to učiniti

2. Korišteni zajam student počinje otplaćivati tek kada završi s obrazovnim procesom i kada počne zarađivati minimalan iznos od £26,575 godišnje (£2214 mjesečno ili £511 tjedno) - Student Finance England uzima 9% od zarade koja prelazi prethodno spomenuti iznos. Naprimjer, ako bivši student zarađuje £2250 mjesečno, taj mjesec će Student Finance England oduzeti £3 od prethodno spomenute mjesečne plaće jer je taj iznos jednak 9% od £36 koje su prešle preko limita od £2214. 

- Ako student nikada ne dostigne ovaj iznos, otplaćivanje zajma nikada ne započinje. -Student Finance England smatra da će pruženo znanje i vještine od strane fakulteta i programa u Velikoj Britaniji donijeti minimalnu prethodno spomenutu godišnju plaću. -Također, ako prethodno spomenut iznos nikada nije dostignut, ova organizacija smatra da fakultet i program nisu susreli standarde koji se od njih isčekuje.

 

3. Nakon 30 godina od uzimanja zajma, taj isti zajam se briše kompletno.

To znači da je student odrješen od zajma iako:

1. Otplaćivanje nikada nije započeto

2. Polovica zajma je otplaćena

3. Gotovo cijeli zajam je otplaćen Bez obzira na status otplate studentskog zajma, nakon 30 godina zajam se kompletno briše

* Važno je napomenuti kako ovaj zajam nije kredit ili dug. Student ne mora biti u strahu da će ovaj zajam značajno utjecati na kvalitetu života nakon edukacijskog razdoblja zbog prethodno navedenih razloga.